27 Ocak 2013 Pazar

İspanyol Mutfağı






Bir tabak Paella, yanında da buz gibi meyveli Sangria şarabı! İşte İspanyol mutfağının iki gözdesi… Ağırlıklı olarak deniz ürünlerine dayanan İspanyol mutfağında Sangria en popüler yemektir ancak kırmızı etlere ve çeşitli sebzelere rastlamak da mümkündür.

Sangria şarabı

Domates, patates, biberler, soğan, sarımsak, çeşitli baklagiller ve zeytin, İspanyol mutfağında sıklıkla kullanılan malzemeler arasındadır.

Tavuk, domuz ve tavuk en çok tüketilen et türlerini oluşturur. Karides, kalamar, midye ve diğer deniz ürünleri de sık tüketilir.
İspanyol kahvaltıları oldukça hafif ve hızlıdır. Kahve, ekmek, reçel ve yağ eşliğinde tüketilen taze sebzelerden oluşur.




Paella: Safran ile hazırlanan bir çeşit pirinç pilavıdır.



Arroz Con Leche: Sütlaç gibi pirinç ile hazırlanan bir puding türü.


Pescaito frito: Cod balığı ile hazırlanan bir yemektir. Derin yağda kızartılan balık, soğuk olarak servis edilir. Dışı kıtırdır ve oldukça hafif bir tadı vardır.






Migas: Ufalanmış ekmek kırıntıları ya da tortilla ile yapılan bir yemektir. Sarımsak, ıspanak ve domuz pirzolası ile servis edilir.
Choziro: Paprika ile hazırlanmış meşhur İspanyol domuz sosisidir.




Jamón serrano: Tuzlanarak kurutulmuş sığır etine denir. Genellikle ince dilimler halinde ve çiğ olarak tüketilir.


Gazpacho: Ünlü bir İspanyol çorbasıdır. Domates, zeytinyağı, sarımsak, salatalık ve ekmek kırıntıları ile hazırlanır. Soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder