23 Şubat 2013 Cumartesi

Sebzeli ve hamsili kaygana...



100 gram hamsi (kılçığı alınmış - isteğe göre)
Bir bağ pazı(sapları alınmış)
3 adet yumurta
3 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı sıvıyağ
Taze soğan
Maydanoz
Taze nane
tuz
su

yapılışı
bütün sebzeler ince ince doğranır.ardından kuru soğan küp küp doğranır ve sebzelerle iyice tuzla ovulur.suyu çıkana kadar diyebiliriz.suyu sıkıldıktan sonra  (acısı alındığı için) içine biraz  normal su (çok olmayacak) ve iki un azar azar eklenir.hamsilerin ardından en son yumurtalar ilave edilir.iama çok karıştırılmaz.yoksa kesilir.tuz oranına göre tekrar tuz koyulur.
kızgın tavada krep gibi kızartılır.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder