kıtır ekmek
evde bayatlamaya başlayan ekmekleri bazen köfteye kullanırız bazen de çöpe atmak zorunda kalırız.... bence kıtır ekmek yapıp çorbalarda kullanmak ve altta yazan tarifi uygulamak daha lezzet artırıcı bi işlem olur ...
gelelim kıtır ekmek için malzemelere
bayat ekmek
bir çay kaşığı pulbiber
bir çay kaşığı karabiber
bir tutam tuz
isteğe göre kekik
tereyağ
ekmekler küp küp doğranır.ardından tepsiye alınır baharatlar ilave edlip harmanlanır. üzerine küçük parçalar halinde tereyağ koyulup fırında arada karıştırarak kavrulur.
yalancı mantı
kıtır ekmek
150gr Kıyma
2 Domates
2 Biber
2 Soğan
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yoğurt(Üzeri için)
Üzeri için sos
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları yağda kavuralım.Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.Sırasıyla biber,domates,salça ve baharatlarını ekleyerek kavuralım.Üzerine 1 bardak su ilave edip altını kapayalım.Sonra kıtırları tabağa yayalım.ardından üzerine bu sosu ilave edip üzerine bol yoğurt dökelim.Bir tavada tereyağ,nane,salçayla sos yapıp üzerine gezdirelim.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder