11 Ekim 2013 Cuma

Halley Pasta




kek için malzemeler(44 adet)
5 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartmatozu
4 su bardağı un
1 paket vanilya




























ara kreması için
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 küçük paket labne
1 paket vanilya

sos için
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı kakao
alıntıdır.

yapılışı
kek için verilen malzemelerden şeker ve yumurta derin bir kapta yüksek devirde çırpılır.sırasıyla diğer malzemeler eklenerek yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür.

önceden hafif ısıtılmış 175 derecede  pişirilir.
o esnada derin bir kase de şeker,süt ve kakao karıştırılarak sos hazırlanır.

tamamen soğuyan kek, kare olarak dilimlenir ve her tarafı ıslanacak şekilde sosa batırılır.(dilimleri sosun içinde uzun süre bekletmeyin. tekrar sos hazırlamak durumunda kalabilirsiniz:)

sosa bulanan dilimleri 2 saat buzdolabında bekletiniz.hatta akşam ıslatıp sabah yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız

krema için; şeker, süt, yumurta ve un iyice karıştırılır.ocağa alınarak kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir.kaynayınca biraz bekledikten sonra yani ılınınca labne ve vanilya eklenerek iyice çırpılıp soğutulur

buzdolabında bekletilen dilimler enlemesine ikiye kesilerek arasına 1 yemek kaşığı hazırlanan kremadan sürülür ve bol hindistan cevizine bulanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder