14 Kasım 2013 Perşembe

KÖSTEBEK PASTA


4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 dolu yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
6 adet muz (kekin içine dizilecek)

Krema Malzemeleri:
1 lt süt
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

yapılışı:
En başta fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Bu sırada şeker ve yumurtayı bir kapta yumurta beyaz beyaz köpürene kadar karıştırdıktan sonra içine sıvıyağ ve sütü de katıp azıcık daha karıştırıyoruz. İçine kalan malzemelerden vanilya, un, kakao ve kabartma tozunu da katıp biraz daha karıştıralım.

Karıştırma işlemi bittikten sonra fırına koyacağımız tepsiyi yağlayıp karışımı fırına koyalım. 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra bir kürdan ya da çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiyse keki soğumaya alalım, pişmediyse 10 dakika kadar daha kalsın, mutemelen pişer.

Sıra geldi krema hazırlamaya. Sütü, margarini unu ve nişastayı bir tencerede pişireceğiz. Katı bir hale gelince pişmiştir, ocağın altını kapatın. Vanilyayı da bu katı kremaya ekleyip arada karıştırarak kremanın da soğumasını bekleyin. Kekin ortasını 1 cm kadar içe doğru kaşıkla oyun. Kremanın üçte birini oyduğumuz kekin üzerine yayacağız. Muzlarımızı da kremalı kekin üzerine dizelim ve geriye kalan kremayı muzların üzerine döküp yayın.
Pastanın orta kısmını biraz şişkin, kubbe gibi yapmaya özen gösterin, görsellik açısından hoş oluyor. Oyarken çıkardığımız kek parçalarını robottan geçirerek ufaltalım ve bu kırıntıları pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirelim. Köstebek pasta hazır en iyi servis şekli bir gece dolapta bekletip servis etmek, fakat biz bunu bekleyemedik ve sadece birkaç saat dolapta kaldıktan sonra servis yapabiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder