7-8 adet patates
1 su bardağı mısır unu
2 adet soğan
4 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı tereyağ
tuz
bol miktarda pul biber
karalahana
yapılışı
karalahanalar temizlenip haşlanır. ama çok değil. 2-3 dk yeter... ardından o soğumaya bırakılır. diğer tarafta soğan küp küp doğranır. patates de aynı şekilde doğranır. mısır unu da ilave edilip harmanlanır. tereyağ eritilip salça ile pişirdikten sonra harmanlanan harca ilave edilir.ama tencerenin dibinde yapıp biraz da tencerede bırakın. tuz ve bol miktarda pul biber eklenir. sarmalar bilmeyenler için şöykle yapılır. karalahan büyük olduğundan sap kısmının ters tarafından ortadan ayrılır. yapamayanlar bıçakla kesebilir. kenarda kalan sert kısımlar alınır. bu sert kısımlar tencerenin dibine en son sarmaların üstüne koyulur. lezzet verir.eğer karalahana çok büyükse yine ortadan kesebilirsiniz. sonra harçtan bir şeker kaşığı kadar alınıp ortasına koyulur. ilk önce önünüzdeki kısım öne sarılır. sonra sağ ve sol kısmı içe kapatılır.ve yuvarlayarak sarılır. bu işlem iç bitene kadar devam eder.su ilave edilir. su sarmaların yarısına kadar gelse yeter. piştiğini de artık tadarak bakabilirsiniz. şimdiden afiyet olsun bu arada bu dolma çok çok çok sıcak yanir haberiniz olsun:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder