Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

26 Aralık 2013 Perşembe

imam sarığı


4 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya

Krema için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı

Kenarları için
2 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket çikolata

Yapılışı

Yumurta ve şeker on dakika çırpılır.içine diğer malzemeler ilave edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişer. On beş dakika sonra piştiğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz. Süreyi  şu nedenle söyledim. Kekin kabarmasını istiyorsanız bu her kek için geçerli on beş dakika sonra fırın kapağını açın. Gelelim bizim keke .... kek pişerken bütün malzemeleri ile krema pişirilir. Soğumaya bırakılır. Kek ve krema soğuyunca keki bardak yardımı ile kesin. Sonra kestiğiniz yuvarlakların birinin üstüne kremadan sürünbir yuvarlak daha alıp üstüne yerleştirin.kenarlarını da kremaya bulayıp hindistan cevizi ile kaplayın. Bütün keklere bu işlemi tekrar edin. Hepsi bitince tereyağda çikolatayı eritin. Yarım eriyince ateşten alın o sıcakla erimeye devam eder. Keklerin üzerindeki yuvarlak bölgeye bunu kaşıkla ilave edin. 
Afiyet olsun....           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder