1 Nisan 2015 Çarşamba

karyağdı kurabiyesi


  • 2 yemek kaşığı kako
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 pkt. kabartma tozu
    1 pkt. vanilya
    2 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 çay b. sıvıyağ
    250 gr margarin

    1 su b. hindistan cevizi
    1 su b. toz şeker
    1 yumurta akı

    1 su b. toz şeker
    2 bardak ılık su



    Katıyağ, sıvıyağ, un, vanilya, kabartmatozu, pudraşekeri, kakao ve 2 yumurtanın sarısı ile kurabiye hamur yoğurulur.
    Hamura konulan 2 yumurtanın sarısından çıkan beyazı, hindistan cevizi ve toz şekerle iç harcı hazırlanır.
    Kakaolu hamurlar içli köfte gibi açılır. İç harcı yerleştirilip yuvarlak şekilde kapatılır. Yağlı kağıt konulan fırın tepsisinin üzerine dizilip 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir.
    Toz şekeri ılık suyun eçinde eritip pişirmeden şerbeti hazırlanır.
    F ırından çıkan tatlıların üzerine sıcaklen şerbete batırılıp çıkarılır. Hindistan cevizine bulanarak sunuma alınır.

    Afiyet olsun… 


  • NURSEL'İN MUTFAĞINA TEŞEKKÜRLER....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder