Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

28 Mart 2016 Pazartesi

Haşhaşlı açma


Bu zamana kadar mayalı tariflerimde öyle yada böyle çok iyi sonuç alamadım. Ama sonunda bu tarifle, herkesin çok beğendiği ve haşhaşsız halinde de sadece içindeki margarini azaltıp iki yuvarlak hamurun arasına sürerek yaptığım süper bir tarif oldu.Gerçekten bazen öyle canım çekiyor ki anlatamam. Bakalım siz yapınca memnun kalacak mısınız.Yorumlarınızı bekliyorum...


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
5 çorba kaşığı şeker
1 paket margarin
Tuz
ele az yapışacak kıvama kadar un

İçi için:
8 yemek kaşığı ezme haşhaş
5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
Mayayı ve şekeri ılık süte ve suya ekleyin oda sıcaklığına bağlı olarak 5-10 dakika kabarana kadar bekleyin. 
Bir kaba kabarmış mayayı, tuzu, yumurta aklarını,sıvı yağı ve margarini  ekleyin. Üzerine azar azar unu ekleyin. Yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun. Ele az yapışacak hamur kıvamını elinize biraz un alarak hamuru toparlayarak elde edin.
Yoğurdunuz hamuru ağzı kapalı bir kapta ( biz genelde tupperware de yapıyoruz) veya üzerine streç film kapladığınız kapta 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru unladığınız tezgaha veya sofraya alın. Elinizle biraz ince olacak şekilde açın.
 Üzerine haşhaşlı harcı sürün. Diğer parçaları da bu şekilde devam edin. şekil verirken de elinizle bir yandan çekin bir yandan da burun.
yeniden mayalanmak üzere tepsiye alın. Yarım saat kadar tekrar mayalayın.
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam( yada mor haşhaş) sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder