22 Nisan 2016 Cuma

SULTAN SARMASI



Muhallebi için
1lt süt, 
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta,
1 Türk kahvesi fincanı un,
1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker 
1 paket vanilya
50gr. tereyağ
 
Krem şanti
1 su bardağı süt.
hindistan cevizi

YAPILIŞI
Muhalebini tüm malzemeleri bir araya getirilerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Muhallabi kaynadıktan sonra 1 paket vanilya ve 50g tereyağı eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Bu arada fırın tepsisinin tabanı hindistan cevizi ile kaplanır.Pişen muhallebi hindistan cevizlerinin üzerine gezdirilir.Tatlımız iyice soğuyana kadar dinlendirilir.Tamamen soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırlanan 1 poşet krem şanti sürülür.Hazır olan tatlımız dilimlenerek servis edilebilir. Biz 6 dilim olacak şekilde kestik ancak daha küçük dilimler kesebilirsiniz.Dikkatlice rulo yapılan tatlı servis tabağına alınır.

Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder