Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

11 Haziran 2013 Salı

Selinpare....







TADI AYNI CANPARE'YE BENZEDİĞİ İÇİN ADINI SELİNPARE KOYDUM...






125 tereyağ (oda sıcaklığında) 
1/4 su bardağı pudra şekeri 
1/2 su bardağı mısır nişastası 
1/4 su bardağı kakao 
100 gram un 
sarelle







Fırın tepsisini yağlı kağıtla döşeyiniz veya margarinle yağlayınız. 

Fırınınızı 165 dereceye ayarlayınız. 

Derin bir karıştırma kabında tereyağını tahta kaşıkla krema gibi olana kadar karıştırınız. İçersine pudra şekeri, mısır nişastası, kakao, un ekleyip hepsini birlikte karıştırınız. Katı bir malzeme olacak. 

Bütün malzemeleri elinizle iyice yoğurup top haline getiriniz. 

Bu top halindeki hamurdan tatlı kaşığı ölçüsünde hamurlar koparıp yuvarlayarak, tepsiye aralıklarla diziniz. Yaklaşık 22-26 adet olacak. 

Üzerlerine pasta çatalı ile hafifçe bastırınız. Böylelikle hem yuvarlak hamurları yassılmış olacaksınız hemde güzel bir desen yapacaksınız. Bastırma işlemini yaparken arada çatalı suyla ıslatırsanız hamura yapışmaz ve kolaylıkla ayrılır. 

Bütün hamurları çatalla şekillendirdikten sonra fırında 22-25 dakika pişiriniz. Pişmiş kurabiyelerin dış kenarları hafif sert olup ortası biraz yumuşak olacak. 

Tepsiyi fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alınız ve ılınıncaya kadar ellemeden bekletiniz. 

Ilımış kurabiyeleri tepsiden teker teker dikkatlice alarak tekrar tel ızgara üzerine diziniz ve iyice soğuyup sertleşmesini bekleyiniz. 

Soğumuş kurabiyelerin bir tanesinin iç yüzeyine tatlı kaşığı ölçüsünde fındık kreması koyup diğer bir kurabiyeyi üzerine kapatıp hafifçe bastırarak yapıştırınız. 

Diğer kurabiyelere aynı işlemi yaparak hepsini servis tabağına dizip servis yapınız. 





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder