Malzemeler:
5 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için malzemeler
1 paket krema yani 200 ml
4 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı süt
Üst karamel sos
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema yani 200 ml
Yapılışı:Yumurta ve şeker bir kapta krema kıvamına gelene dek (köpürünceye kadar) 10 dakika mikserin yüksek devirinde çırpılır. Sıvıyağ, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edilip yavaşça karıştırıp. Yağlanmış 35-40 cm borcama veya düz bir kalıba döküyoruz. 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Pişen kekimize soğuduktan sonra kürdanla delikler açıyoruz. Süt, krema ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz.çırpılan şerbetin köpüğünü alıyoruz. Sütlü kremalı karışımı kekimizin üzerine döküyoruz.
1 çay bardağı şekeri küçük bir tencerede karamelize edin ve 1 yemek kaşığı tereyağını eriyene kadar karıştırın.. Şeker eriyince kremayı ilave edip ilk başta taşlacak olan şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirin.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder