- 2 yemek kaşığı kako1 çay bardağı pudra şekeri1 pkt. kabartma tozu1 pkt. vanilya2 su bardağı un2 adet yumurta1 çay b. sıvıyağ250 gr margarin1 su b. hindistan cevizi1 su b. toz şeker1 yumurta akı1 su b. toz şeker2 bardak ılık suKatıyağ, sıvıyağ, un, vanilya, kabartmatozu, pudraşekeri, kakao ve 2 yumurtanın sarısı ile kurabiye hamur yoğurulur.Hamura konulan 2 yumurtanın sarısından çıkan beyazı, hindistan cevizi ve toz şekerle iç harcı hazırlanır.Kakaolu hamurlar içli köfte gibi açılır. İç harcı yerleştirilip yuvarlak şekilde kapatılır. Yağlı kağıt konulan fırın tepsisinin üzerine dizilip 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir.Toz şekeri ılık suyun eçinde eritip pişirmeden şerbeti hazırlanır.F ırından çıkan tatlıların üzerine sıcaklen şerbete batırılıp çıkarılır. Hindistan cevizine bulanarak sunuma alınır.Afiyet olsun…
- NURSEL'İN MUTFAĞINA TEŞEKKÜRLER....
Bu Blogda Ara
kimler gelmiş bakalım...
1 Nisan 2015 Çarşamba
karyağdı kurabiyesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder