BİR MUHTEŞEM FINDIK TATLISI
HAMURU İÇİN;
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
kabartma tozu
2 bardak kırılmış , kavrulmamış ve öğütülmüş fındık
un
ŞERBETİ İÇİN;
3 bardak su
3 bardak şeker
Bir dilim limon
YAPILIŞI;
kabartma tozu hariç bütün hepsi yoğurma kabına alınır sert bir hamur yapılır.en son kabartma tozu konulur.
sonra tepsi yağlanır ve alttaki resim gibi yapılır.Kesimler elle yapılır sakın bıçak kullanmayın:)
en son 180 derecede kızarana kadar pişer. ve soğuduktan sonra şerbette soğuk tabii:) ikisi birleştirilir. ilk başta havuza düşmüş gibi olur ama o onu çeker emin olun şimdiden afiyet olsun.
YEMESİ ZEVKLİ, HAZIRLANIŞI KOLAY VE AĞUSTOS AYINDA ÇİLESİNİ ÇEKTİĞİMİZ BAHÇEMİZ FINDIĞINI KULLANABİLDİĞİMİZ KARADENİZ'İN EFSANE TATLISI ...
BU ARADA İLK GERÇEK RESİMLİ YEMEĞİ DE KOYDUM BLOKA ...
MUTLULUK İŞTE BU:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder