yine elif abladan aldığım bir tarifle beraberiz arkadaşlar:) yerli malı yurdun malı diyerekten başladım poğaça görünümlü kurabiyeye:))))) tadı nefis tabisiiiii:))))))) görüntü de klasik ama
geçelim tarife....
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr margarin
1 yumurta sarısı(üstüne)
1 yumurta beyazı (içine)
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
kabartma tozu
hepsini cumburlop birbirine karıştırın demeyeceğim tabii:) ilk başta un,kabartma tozu,tuz ve şekeri karıştırıp ortasını havuz gibi açın içine diğer malzemeleri koyun ve yedire yedire poğaça hamuru elde edin ben içine genelde çökelek denen bizim burada minzi denen peynir çeşidini artı bir de çok az Erzurum otlu peynirinden koydum.orası size kalmış tabii... hamurlar şekillendikçe yağlanan tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp üstü kızarana kadar 180 derecelik fırın önceden ısıtılmak kaydı ile pişirilir.
afiyet bal şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder