1 bağ pazı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet kabak
1 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
karabiber
sos için
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardak süt
karabiber
üzerine
kaşar peyniri
alt taban
1 paket etimek veya vakfıkebir ekmeği
pazı haşlanır.süzülür. soğutulur. diğer tarafta soğan ve sarımsak ince ince doğranır ve yağda kavrulur. ardından rendelenmiş havuç, kabak ve en son pazı ilave edilir.pişince borcama dizilen elt tabanın üstüne bu sote dökülür. diğer tarafta beşamel sos yapılır. dökülür ve içine geçmesi için çatalla hafif aralar açılır. en son kaşar peyniri rendesi serpilir ve peynirler kızarana kadar fırında pişer.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder