20 Nisan 2013 Cumartesi

pilav üstü kuru...





bugün günlerden pilav üstü kuru günü...
şimdi kendimce tarifimle burdayım...






2 bardak pirinç 
2,5 bardak su (et, tavuk veya sade sudan biri) 
2 kaşık yağ 
Tuz. 

Hazırlanışı: 
 Pirinci ayıklayınız, 
Yıkanmadan üzerine bol tuzlu sıcak su koyup 40 dakika kadar ıslatınız, 
Ölçülü suyu, yağı, tuzu bir tencereye koyup kaynatınız, 
 Su kaynayınca pirinçleri kırmadan 3 - 4 su yıkayıp, süzüp suya ilâve ediniz, 
 3 dakika harlı 3 dakika orta daha sonra hafif ateşte pirinçler suyunu da tamamen çekinceye kadar kaynatınız. 
 Üzerine temiz bir peçete koyun 5-10 dakika dinlendirip ateşten alınız. 
afiyet olsun...



Yarım kilo kuru fasulye
2 tane kuru soğan
2 tane havuç
2 kaşık kavrulmuş kıyma
1 kaşık tereyağ
sıvıyağ
2 kaşık salça
pul biber (isteğe göre)
tuz 
su
Hazırlanışı:

Önce fasulyeleri bir kaba koyalım. Bol su ekleyerek bir gün önceden dinlendirilir. Daha sonra suda beklettiğimiz fasulyenin suyu süzülür.  soğanlar küp küp doğrandıktan sonra yağda kavrulur.ardından havuç ilave edilir.o da kavrulur. ve önceden kavrulmuş kıyma ilave edilir. biraz karıştırdıktan sonra salça ilave edilir. salçanın pişmesi beklenir.(3-4 dk.) fasülyeler de ileve edilir. su koyulmadan biraz pişmesi beklenir.(5-6dk.) suyu da ilave edilir.pişirilir.en son tuz ilave edilir.
afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder