4 Nisan 2013 Perşembe


KURABİYE YAPARKEN:

* Kurabiye yapılacak her çeşit malzeme oda ısısında olmalıdır.
* Tatlı kurabiyelerde şeker ve yumurta mutlaka iyi çırpılmalıdır.
* Katı yağ koyarsanız yumuşak olmalıdır.
* Katı yağ yumuşak değilse ocakta tava içinde azıcık ısıtabilirsiniz.
* Un mutlaka elek ile elenmelidir.
* Karbonat veya kabartma tozu üzerine mutlaka 1-2 damla limon suyu koyun.
* Kurabiye hamuru yaparken önce çırpıcı veya ropot kullanabilirsiniz, un koyduktan sonra mutlaka ellerinizle yoğurun.
* Hamur yoğurulunca parça parça yapıp yeniden yoğurun, bu işlemi bir kaç kez yapın.
* Eliniz hamura yapışıyorsa, ellerinizi soğuk soğuk su ile ıslatıp kurulayın,hamura elleriniz yapışmadığını göreceksiniz.Amaç elerin soğuk olmasıdır.
* Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
* Ununu çok iyi ayarlamalısınız, ölçüde verilen miktarı aynen uygulayın.
* Meyve parçacıkları, kuruyemişleri en son koyarsanız hamurunuz daha iyi olur.
* Hamur oluşunca şeffaf streçe sarıp buzdolabında 30-35 dk mutlaka bekletin.
* Isıtılmış fırında önce düşük sıcaklıkta pişirmeye başlayın sonra ısıyı artırabilirsiniz.
* 170-180 dereye kadar yükseltebilirsiniz.
* Yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz, kolayca çıkarabilirsiniz.
* Sıcakken kurabiyeleri servis tabağına alırsanız, daha kolay alabilirsiniz, kırılmaz.
* Kurabiyeler çok fazla sertleşmeden fırından çıkarın.
* Her kurabiyenin pişme şekli farklı olabilir.
* Fırınızı çok iyi tanıyın.
* Kurabiyeler kapalı metal kutularda veya cam kavanozlarda saklarsanız daha geç bayatlar.
* Kurabiye saklanırken kutu içine 1-2 kesme şeker koyarsanız yine geç bayatlar.
* Kurabiyeniz bayatlarsa puding veya supangleleri koyduğunuz tabağın dibine koyabilirsiniz.
* Kurabiyelerizi bayatlayınca küçük küçük parçalara ayırıp üzerine puding veya çikolata sosu dökerek tüketebilirsiniz.
* Bayatlayan kurabiyelerinizi üzerine su damlatarak 10 dk fırında tutarsanız taze gibi olur.
* Pişmiş kurabiyelerinizi difrizde saklayıp sonra kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder