7 Nisan 2013 Pazar

profiterol...



Hamuru İçin: 

Yarım paket margarin 
1 su bardağı un 
5 adet yumurta 
Yarım çay kaşığı şeker 
1,5 su bardağı su 

İç Kreması İçin: 

2,5 su bardağı süt 
1 çay bardağı un 
2 çay bardağı toz şeker 
2 tatlı kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 
2 adet yumurta sarısı 

Üzeri İçin: 

1 paket hazır çikolata sosu 
Süt

Hazırlanışı:

Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin. Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca altını kapatın. Tencereyi ocaktan indirip ılınması için 10 dakika bekletin. Ilınan karışıma yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun. Büyük boy fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Tatlı hamurundan birer çay kaşığı alıp aralıklarla fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan tepsiyi, fırının içinde 10-15 dakika bekletin. Tepsiyi fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Tatlının iç kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.Hazırladığınız kremayı ortasından kesilen pastaya kaşıkla koyun.Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp tatlının üzerinde gezdirin. 

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder