10 Haziran 2013 Pazartesi

bolonez sos





1 yemek kaşığı zeytin yağı
4 soğan ince doğranmış (Yaklaşık 3 su bardağı)
3 adet havuç ince doğranmış
6 diş sarımsak ince doğranmış
900g yağsız dana kıyma
4 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
800g domates püresi (Yaklaşık 5 su bardağı)
250 ml süt (1 su bardağı + 1/2 çaybardağı)
Rende parmesan peyniri (Eski kaşar veya tulum peyniri de kullanılabilir)

Yapılışı

 Geniş bir tavada yağı kızdırın. Soğan, sarımsak ve havucu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi pembeleşene kadar 5 dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırın. 
Şarap ve domatesleri ekleyip tavanın kapağını kapatın. Sos koyulaşana kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin. 
Sütü ilave edip çekene kadar(yaklaşık 15 daika) pişirin.
 Tekrar tuz ve biberini ayarlayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder