Pesto sosu İtalya'nın Genova kentine ait klasik İtalyan soslarından biridir. Pişirilmeden kolayca hazırlanan sosun ana bileşeni keskin aroması ve parlak yeşil rengiyle fesleğendir. Diğer bileşenlerle fesleğen püre haline getirilmek suretiyle hazırlanır. Sos hazırlandıktan sonra dolapta saklanmak istenirse buz poşetlerine doldurulup deepfrize koyulur. Deepfrize koyulacak sosa peynir koyulmaz. Deepfrizden alındıktan sonra buzu çözülür oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir ve peynirle karıştırıldıktan sonra kullanılır.
1 4/5 çay bardağı taze fesleğen yaprağı
1 1/3 çay bardağı dolmalık fıstık (Çam fıstığı içi)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı rende parmesan peyniri (Tulum peyniri veya eski kaşar da kullanılabilir)
3/5 çay bardağı zeytin yağı
Tuz ve karabiber
Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blendır çalışırken yavaş yavaş zeytin yağını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunuz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder