750 gr domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 kuru soğan
1 bardak et suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Arzuya göre tuz, fesleğen, karabiber
Domatesleri konkase doğrayın.
Soğan ve sarımsağı ince kıyın zeytinyağında kavurun.
Domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Şeker, tuz ve et suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Karabiber, fesleğen ekledikten sonra 1 dakika kadar hızlıca çevirip ateşten alın.
Sosunuz hazır afiyet olsun
Konkase domates hazırlama: Domatesleri kaynar suya 30-45 saniye kadar atın kaşıkla alıp soğuk suya koyun. Kabuklarını soyun bir yarısını açıp elinizle sıktırıp tohumlarını çıkardıktan sonra doğrayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder