10 Haziran 2013 Pazartesi

Arrabbiata Sos






Bu sos kolayca kişisel zevklerinize adapte edebileceğiniz basit ve lezzetli bir sos. Eğer acılı soslardan ve baharat tadından hoşlanıyorsanız bu tarif sizin için çok uygun.



800g kabukları soyulmuş domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 diş kıyılmış sarımsak
3/4 çay bardağı ince kıyılmış fesleğen
1/2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber


Geniş bir tavaya zeytinyağı, domatesi ve pul biberi koyup koyulaşana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sarımsağı ilave edip karıştırdıktan sonra bir 10 dakika daha pişirip ateşten alın. Karabiber, tuz ve fesleğeni ilave edin. Sosunuz hazır afiyet olsun.

Domateslerin kabuklarını soyma: Kaynar suya domatesler atılıp 30-45 saniye arası bekletilir. Sıcak sudan doğruca buzlu su veya soğuk suya alınır ve kabuklar etinden kolaylıkla ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder