10 Haziran 2013 Pazartesi

DOMATES SOS






Yapması kolay aynı zamanda kullanışlı bir makarna sosu. Kavrulmuş kıyma veya rende peynirlerle süslenerekte kullanılabilir. Mevsim domatesleri ve taze sebzeler daha bir lezzet katacaktır. Akşam yemeğine ne yapacağım diye düşünüyorsanız domates soslu makarna kurtarıcınız olabilir.


3 adet  iyi kızarmış domates 
1 diş sarımsak
3 dal fesleğen
3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz
taze çekilmiş karabiber
1/3 çay kaşığı şeker

 Domatesleri iri kesin ve çekirdeklerini çıkarmadan yıkayın (çekirdekler sosa lezzet katacak). sarımsağın kabuklarını soyun ince ince kıyın. Fesleğenin yapraklarını koparın. 
 Zeytin yağını koyup kızdırın. Kıyılmış sarımsakları tencereye ilave edip orta ateşte yaklaşık 5 dakika kızartın. (Kahverengileşmemesine dikkat edin.) 
Çekirdekleriyle birlikte doğranmış domatesleri ve fesleğen yapraklarını tencereye ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
Eğer sosun sulu olduğunu düşünürseniz süzgeçten geçirip fazla suyunu alın.
Son olarak arzu ettiğiniz miktarda  tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış fesleğen ilave ederek sosu tatlandırın.  
Domates sosunuz hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder