23 Temmuz 2013 Salı

karadenizden esintiler: DİBLE...


dible dedik bu resimlerde nerden çıktı şimdi diyeceksiniz...ama bu resimlerle karadeniz lezzetleri yapmak daha bir zevkli olur diye düşündüm...
ne dersiniz??? 
trabzondan manzaralar:))))))







karadeniz yemeklerinden olan diblenin çeşit çeşit sebzelerden farklı tatları vardır. patlıcan,patates,beyaz ve kara lahana,kabak,pırasa.... akla gelebelicek her sebzeden ve turşusundan dible mümkündür. gel gelelim daha önceden pırasa diblesinin tarfini vermiştim.bu şekilde çiğden de olabileceği gibi yeni öğrendiğim bir tariflede yapılabilir... işte farklı bi yöntem...


herhangi bir sebze
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
7-8 soğan
1 su bardağından biraz az su
sıvıyağ
tuz
ve booool karabiber
1 yemek kaşığı şeker

soğan iyice kavrulduktan sonra domates eklenir. ardından pirinç eklenip kavrulur. ve bu ayrı biyere alınır. aynı tencerede kavrulan herhangi bi sebze( patlıcan ve kabak uzun uzun doğranıp pişirilirse diğerleride nasıl arzu edilirse) ardından diğer tarafa koyulan harç üzerine yayılır.ardından tuz, şeker ve karabiber üzerine de su ilave edilir. en az ısıda pişirilir. suyu çekene kadar... 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder