20 Ekim 2013 Pazar

hazır baklava hamurundan minzili börek





Malzemeler.
1 paket baklava yufkası.

sos için
6 yemek kaşığı tereyağı.
1 çay badrağı sıvı yağ.
1 su bardağı su.

içi için
500 gr minzi(lor peyniri)
tuz
maydanoz

Tereyağını eritip içine sıvı yağı ve suyu ilave edip karıştırın.
Baklava yufkasını poşetinden çıkrtıp açın ama üzerini bir poşetle örtün yoksa hemen kuruyup parçalanır. Yufkaları alınca hemen kapatın.
Bir yufkayı serin üzerine bir kaşık sıvı karışımdan döküp fırça ile sürün üzerine bir yufka daha serip yine sıvıdan sürün ve 3. yufkayıda serdikten sonra yağlı karışımdan sürüp kısa kenarına peynir koyun ve çok sıkı olmadan rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Diğer yufkalarıda aynı şekilde harırlayın. 
Bir paket yufkadan 2 tepsi börek çıkıyor.Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam yada çörek otu serptikten sonra börekleri istediğiniz büyüklükte kesin..
200 derecede ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirin. 
Not: Normal yufka böreğinden çok daha çabuk pişiyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder