2 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
250 gr tereyağ
250 gr tereyağ
manto için
1 su bardağı irmik
şerbeti
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
limon
hamur yoğrulur merdana ile açılır. rulo yapılıp kesilir. ardından irmiğe bulanır.pişince şerbet de ılık halde üzerine dökülür.
afiyet olsun
not: bu tarifi annemle bulmuştuk...adına ''irmik mantolu'' yazdım ama esprili olsun diye.. sonra nursel'in mutfağını izlerken adının aslında ''hira tatlısı'' olduğunu öğrendim. birde içine unutarak tereyağ koymayı, yeni ve daha leziz bir tarif bulmuş olduk... denemesi sizden...
not: bu tarifi annemle bulmuştuk...adına ''irmik mantolu'' yazdım ama esprili olsun diye.. sonra nursel'in mutfağını izlerken adının aslında ''hira tatlısı'' olduğunu öğrendim. birde içine unutarak tereyağ koymayı, yeni ve daha leziz bir tarif bulmuş olduk... denemesi sizden...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder