Tortilla ekmekleri arasına saklı bir Meksika lezzeti olan Quesadilla’nın pek çok alternatifi var. Kendisi sebze, bonfile eti, tavuk ve deniz ürününü seviyor. Cheddar peyniri ile karşı konulmaz bir hale geliyor.
Quesadilla’yı özel kılan bir diğer etmen servis edildiği sosları. Genel olarak süzme yoğurt ve kremanın çırpılmasından hazırlanan ekşi krema sosu, chili thai ve guacamole sos ile servis edilen yemek tam bir hafta sonu lezzeti.
MALZEMELER
4 adet tortilla ekmeği
250 gram fileto tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
100 gram mantar
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
100 gram rendelenmiş cheddar peyniri
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı cajun baharatı
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı meksika fasulyesi
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Servisi için:
2 yemek kaşığı ekşi krema sosu
2 yemek kaşığı Chili Thai sosu
YAPIMI:
Meksika lezzetinin tavuklu iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin. mantarları ince ince doğrayın.
NOT:Mantarların kararmasını istemiyorsanız önceden limon suyu olan bir suda haşlayın ve o suda muhafaza edin.-
Fileto tavuk göğüs etini, sebzelerle uyumlu olacak şekilde dilimleyin.
Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanları, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar arzu ederseniz bir adet kesme şeker ilavesiyle soteleyin.
Aralarda karıştırıp, sırasıyla; doğranmış fileto tavuk göğsü, renkli biberler ve mantarları ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeyi sürdürün.
Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Tavuklu harcınız hazır. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün. Maydanozları incecik kıyın. Ayrı bir yerde meksika fasulyesi ve küp küp doğradığınız közlenmiş kırmızı biberi karıştırın
Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine tavuklu harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Meksika fasulyesi ve közlenmiş biberli karışımı ilave et.Kıyılmış maydanozun ve rendelenmiş chedddar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini üzerine kapatın.
Ekmeklerin arasında kalan cheddar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek. İşin sırrı burada yatıyor.
Tortillayı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirerek, arkalı önlü renk alana kadar, orta ısıda pişirin. Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlediğiniz Quesadilla’yı sıcak sıcak bekletmeden servis yapın, sevdiklerinizle paylaşın.
Püf noktası:
Tüm malzemelerin jülyen (uzun-ince şeritler halinde) doğranması görsellik ve eşit sürede pişmeleri için önem taşımaktadır.
Pişirme önerisi:
Cajun baharatı yerine kırmızı toz biber kullanmayı tercih edebilir, arzuya göre etli olarak da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder