2 Şubat 2015 Pazartesi

Elmas Kurabiye



250 gr tereyağı ve ya sanayağ 
1,5 su bardağı pudra şekeri 
2 yumurta sarısı 
1 paket vanilya 
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 -3 su bardağı kadar un 
4 yemek kaşığı kakao


Üzeri için
2 paket bitter çikolata 



Kurabiyeleri batırmak için
toz şeker 



Yapılışı :
Fırını 180 c ayarlayın.Yumuşamış tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpın.İçine yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın.Kalan malzemeleri de ekleyerek hamuru toparlayın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Her tarafını toz şekere bulayın.Daha sonra ortasını parmağınızla bastırın.Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Fırına verip 15-18 dakika pişirin.(fazla pişince sert oluyor dikkat edin) Bitter çikolatayı benmari usulu eritip soğumuş olan kurabiyelerin üzerilerindeki boşlukları doldurun.Çikolatanın donması için bir kenarda bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder