4 Ocak 2015 Pazar

Cream Patisserie



Sarı krema ,pastacı kreması, krem patiseri hepsi aynı şey. Taze meyveli tartlar yaparken, milföyün arasına, pasta yaparken, Profiterolün içine dolgu olarak kullanabileceğim çok amaçlı bir krema. Vereceğim yapılış tekniği en pratik en kolay olanı, bu sonuca da yansıyor. 


1 kg süt
250 gr toz şeker
3 adet yumurta sarısı
200gr un
100 gr tereyağı
1 paket toz vanilya(bunun yerine eğer varsa 2 damla sıvı vanilya veya 1 adet çubuk vanilya da kullanabilirsiniz.)

Yapılışı;



Sütü vanilyayla beraber ocağa koyup kaynamaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri kısık ateşte 1-2 dakika ısıtın.Şeker eriyene kadar devam edin.Yumurta ve şekerli karışıma unumu ekleyip tamamen birbirine yediriyorum. Elimde macun gibi yoğun bir malzeme var. Bu arada ısınmış sütümden 2-3 kepçe yumurtalı karışıma ekleyip daha akışkan ve ılık olmasını sağlıyorum. Bu şekilde ocaktaki kaynayan sütümle yumurtalı karışım birbirine karışmaya hazır. Kaynamakta olan sütüme yumurtalı karışımı ekliyorum ve ocakta karıştırmayı hiç bırakmadan pişiriyorum. Gittikçe yoğunlaşacak.Oda sıcaklığına gelene kadar arada bir karıştırarak soğutuyorum.En az 2-3 saat beklemeli. Kullanmadan önce yağı ekleyip mikserle biraz çırparak parlak ve pürüzsüz olmasını sağlamalıyım ama çok çırparsam sulandırıp fazla yumuşatabilirsiniz dikkat..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder