Ne de güzel yenir,yaparken yemesi ayrı pişdikten sonra apayrı...mutfağımızın lezzetlerinden karalahana sarması... tarifini vermeyi düşündüm. çünkü bu lezzetten mahrum kalmayın bence:) ancak tariflerde ölçü yok şimdiden söyleyeyim.. tam anlamı ile göz kararı...
Malzemeler;
soğan
sıvıyağ
tereyağ
yemeklik bulgur
pirinç
yarma
salça
su
kara lahana(haşlanmış)
tuz
kırmızı biber
kuru nane
karabiber
Yapılışı;
ilk başta soğanlar bol sıvıyağ da kavrulur. soğanlar iyice yumuşar.ardından biraz tereyağ ve salça
bunlarda biraz pişdikten sonra biraz su...
ardında bulgur beş dakika bekle pirinç beş dakika daha yarma... bunlar için sabırla beklenir. en son baharatlar ve dinlenmeye alınır.
ardından sarma işlemi başlar
YARMA BUDUR ARKADAŞ... |
PİŞMEDEN |
PİŞİNCE |
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder