Çikolata Soslu Islak Kek
kimimiz ıslak kek yaparken ayrılan karışımda yumurta olmasından dolayı pek hoş karşılamayız.işte bu nedenle bu tarif tam böyle düşünenler için hazırlanmış bence....
malzemeler
4 yumurta
2 su bardak un + 2 yemek kaşığı un
1,5 su bardak şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
2 paket kabartma tozu
50 gr kakao
vanilya
fındık ve ceviz
üzeri için
süt
çikolata
tereyağ
yapılışı
süt , sıvıyağ ,şeker çırpılır.ardından kakao eklenir tekrar çırpılır.bir bardak ayrılır.kalan karışıma diğer malzemeler elenir.yağlanan tepsiye dökülür.170 derecede pişirilir.piştiğini içine bir kürdan batırıp anlayabilirsiniz. eğer kürdan da birşey kalmazsa pişmiştir. piştikten sonra sıcakken kesilir ve ayrılan karışım üzerine dökülür.bardakta bir miktar bırakılır ve yine süt konulup karıştırıldıktan sonra tekrar dökme işlemi devam eder
Kek soğurken bir miktar tereyağ ve çikolatalar eritilir.eriyince bir miktar süt koyulur.
en son bu sos da üzerine dökülür.
ve üstü beyaz çikolatalarla süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder