arkadaş,dost ve tanıdıklar arasında ünlenen bu kısırım aslında yoğrularak yapılan Antakya kısırı bildiğim kadarı ile...tabii farklı seline özel şeyler de var tabii... ana tema Antakya sonuç Meksika kısırı...:)) ama benim can dostlarım bunun acılığına atıfta bulunarak ismine uzun zamandır ''Meksika kısırı'' derler. bende onları kırmayıp,doğru olduğunu da düşündüğüm için adına Meksika kısırı diyorum...:))) yani isminin başına ülke ismi koyup da Türk yemeği yapan bir şef adayı değilim...
sevgilerle....
MALZEMELER.
2 su bardağı ince bulgur(köftelik bulgur)
2 adet soğan
1 y.k.domates salçası
1 y.k.acı biber salçası
sıvıyağ
sıcak su
nar ekşisi
tuz
kırmızı biber veya isot
kimyon
limon
çemen baharatı
taze soğan
maydanoz
YAPILIŞI
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp(bulgurun üstünü çok az geçecek şekilde) üstü kapalı şekilde bekletilir. diğer taraftan soğanlar ince ince doğranır ve bol yağda kavrulur.kavrulduktan sonra salçalar eklenir.o da biraz pişer ve şişen bulgura eklenir.baharatlar,limon,nar ekşisi eklenir ve yoğurmaya başlanır. kıvamı birbirine yapışacak şekilde olmalı eğer olmadıysa bir miktar daha sıvıyağ eklenebilir.biraz dinlendirilir. yarım saat olabilir. servis yapmadan önce taze soğan ve maydanoz ince ince kıyılır ve içine koyulur o da karıştırılır.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder