2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
4 adet soğan
2 y.k. salça
limon
tuz
maydanoz
sıvıyağ
2 ç.k.nar ekşisi
pul biber
su
Yapılışı
mercimekler haşlamak için üzeri geçecek şekilde su ile doldurulan tencerede haşlanır. haşlanan mercimeklere bulgur ilave edilir 15 dakika ağzı kapalı bekler.diğer taraftan küp küp doğranan soğanlar sıvıyağ da kavrulur. ardından içine salça ilave edilir.salça da hafif pişince kenara alınır. soğan bekleyen mercimek bulgur karışımına eklenir. iyice yoğrulur. yoğururken baharatlar ve limon ile nar ekşisi ilave edilir. eğer kuru olduysa sıvıyağ ilave edilebilir.en son maydanoz eklenip resimdeki gibi şekil verilir.
afiyet olsun
Tavsiye: yerken marula sarıp yemek ayrı bir zevk verir :)))))))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder