4 Adet yufka
4 Adet havuç
500 gr ıspanak yaprağı
250 gr pastırma
yarım bardak süt
yarım bardak zeytinyağı
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam, çörekotu
yapılışı
Havuçları temizleyip, rendeleyin, ıspanağı yıkayıp kıyın.
Her ikisini de tavada ayrı ayrı kavurun.
Bir yufkayı mutfak tezgahına
serin.
yarım bardak süt ve yarım bardak zeytinyağı karışımı ile yufkayı yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serip,
yağlayın.
Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve
yağlayın.
Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları
dizin.
Rulo şeklinde yayın.
Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine
yerleştirin.
1 gün buzdolabında beklerse daha güzel olur
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ve çörek otu
serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika
pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder