Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

28 Kasım 2012 Çarşamba

üç renk börek





4 Adet yufka

4 Adet havuç
500 gr ıspanak yaprağı
250 gr pastırma
 yarım bardak süt  
yarım bardak zeytinyağı 
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam, çörekotu


yapılışı

Havuçları temizleyip, rendeleyin, ıspanağı yıkayıp kıyın.
Her ikisini de tavada ayrı ayrı kavurun.
Bir yufkayı mutfak tezgahına serin.
 yarım bardak süt ve yarım bardak zeytinyağı karışımı ile yufkayı yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serip, yağlayın.
Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın.
Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin.
Rulo şeklinde yayın.
Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin.
1 gün buzdolabında beklerse daha güzel olur
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder