4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
25 gr kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu , vanilya
Krema Malzemesi :
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
İçi İçin :
3-4 adet muz
Yapılışı : Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın,içine süt ,sıvı yağ , kakao ,vanilya ekleyip çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ( dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun.Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin, 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün.Büyük bir kaseye koyun.Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın.Her bir kek parçasını kek kırıntıtılarına batırıp etrafını kaplayın.Elinizle düzeltmeye gayret edin.Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder