Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

27 Kasım 2012 Salı

puf kek


4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
25 gr kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
 kabartma tozu , vanilya

Krema Malzemesi :

2,5 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un 
1,5 çay bardağı şeker 
1 adet yumurta 
1 paket vanilya

İçi İçin :

3-4 adet muz

Yapılışı : Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın,içine süt ,sıvı yağ , kakao ,vanilya ekleyip çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ( dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun.Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin, 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün.Büyük bir kaseye koyun.Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın.Her bir kek parçasını kek kırıntıtılarına batırıp etrafını kaplayın.Elinizle düzeltmeye gayret edin.Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder