Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

3 Kasım 2012 Cumartesi

EZOGELİN ÇORBASI

Ezogelin Çorbası




mercimek
pirinç
bulgur
3 orta boy soğan
 2 domates
1 kabak
1 patates
1 y.k. tarhana
su
tuz
 1 t.k.çemen baharatı
1 y.k. domates salçası
tereyağ
kırmızı biber

yapılışı
bütün sebzeler,mercimek, pirinç, bulgur, sıcak su ile eritilmiş tarhana ve salça,baharatlar ve su eklenir. sebzeler haşlanınca ya kadar pişirilir. pişince el blenderi ile ezilir. en son katı olmuşsa sıcak su koyulur ki genelde tarhana ve patates yoğunlaştırır. en önemli tat verici tarhanadır.diğer tarafta tereyağı eritilip üzerine dökülür. biraz aha ateşte bekledikten sonra işlem tamamdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder