Bu Blogda Ara

kimler gelmiş bakalım...

30 Kasım 2012 Cuma

KUYMAK


Genelde mıhlama ve kuymak karıştırılır. Trabzon da yerseniz bu kuymak. Sakın mıhlama demeyin valla Trabzonluları kızdırırsınız. Aslında ikisi arasında fark vardır. Bu fark kuymak da mısır unu ve yağ fazladır. mıhlama da ise peynir daha fazladır ve yağ yerine kaymak kullanılır.
işte kuymak tarifi ...







TRABZON TEL PEYNİRİ
2 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı mısır unu
7-8 parça Trabzon tel peyniri
1 bardak su

yapılışı: 
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın.
Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yakmadan biraz kavurun.
Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin.
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
Arzu ederseniz pişmeye yakın biraz daha peynir koyabilirsiniz.
tuz ile tatlandırabilirsiniz .
Hemen servis yapın.
Afiyet olsun

not: kuymağın en güzel yeri dibidir. hele de bakır sahan da olursa çizmemeye dikkat edilerek dibi yenir. ama bekar bayanların yemesi sakıncalıdır. çünkü bunun dibini yiyen bayanların düğününe kar yağar:)))))


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder