lazanya
en önemli malzeme:))
bir paket lazanya
beşamel sos
1 litre süt
2 y..k. tereyağ
4 y.k.un
muskat
tuz
karabiber
iç harcı
sıvıyağ
2 adet soğan
kıyma
2 adet domates
maydanoz(isteğe göre)
tuz
karabiber
üzerine
kaşar peyniri
yapılışı
soğan küp küp doğranır. pembeleşinceye kadar kavrulur. ardından kıyma eklenir pişince küp küp doğranılan domates eklenir isteğe göre doğranan maydanoz eklenir.tuz ve karabiber de eklenir.ve altı kapatılıp bekletilir.diğer tarafta tereyağ eridikten sonra un koyulup kavrulur. kavrulan una süt eklenir. baharatlarda eklenir. pişen sos da bekletilir.yağlanan borcam içine lazanya dizilir.ardından beşamel sos ile ıslatılır. biraz kıymalı harçtan konulur. aynı sıra ile en son beşamel sos en üste olacak şekilde devam eder. en son rendelenen peynir üzerine serpilir. ve 180 derecede peynirler kızarana kadar pişer.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder