250 gr mantı makarna
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı +2,5 litre su
Tuz, karabiber
500 gr yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip kıyma, maydanoz, 2 yemek kaşığı su, damak tadınıza uygun miktarda tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Makarnaların boşluklarını bu iç malzeme ile doldurun.2,5 litre kaynar suya bol miktarda tuz dökün. Makarnaları içine atıp paketinin üstünde belirtilen sürede pişirin. Suyunu süzün ve saklayın. Çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Sarımsakları az tuzla dövün. Yoğurtla karıştırın. Tereyağını tavada eritin. Kırmızı biberi ekleyip 1 dakika kadar pişirin. Mantı makarnaları servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Biberli tereyağını üzerinde dolaştırıp ikram edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder