1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı buğday
250 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı aşotu
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın ve 3 su bardağı su ile haşlayın, suyunu çorbada kullanmak üzere saklayın.
Kıyma, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın, bir tepsiye un serpin ve köfteleri tepside yuvarlayın.
Tencereye tereyağını, küp doğranmış soğanları koyun ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun, haşlanmış buğdayı ve buğday suyunu ekleyin, bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız köfteleri çorbaya ilave edin.
Ayrı bir kâsede yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın, sıcak çorbadan alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye ilave edin, bir taşım kaynatın.
Üzerine tereyağı eridip aşotunu biraz çevirin ve çorbaya ilave edin
Kıyma, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın, bir tepsiye un serpin ve köfteleri tepside yuvarlayın.
Tencereye tereyağını, küp doğranmış soğanları koyun ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun, haşlanmış buğdayı ve buğday suyunu ekleyin, bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız köfteleri çorbaya ilave edin.
Ayrı bir kâsede yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın, sıcak çorbadan alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye ilave edin, bir taşım kaynatın.
Üzerine tereyağı eridip aşotunu biraz çevirin ve çorbaya ilave edin
aşotu |
NOT: Aşotunu taze bulamadığınızda kurusunu kullanabilirsiniz. Keskin bir tadı olduğu için çorbanızı taze ya da kuru nane kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder