1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte ve ya of makarnası
1 tane soğan
2 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
pul biber, tuz
yapılışı
Çorbamızı yapmaya başlamadan 2-3 saat önce mercimeği ıslatalım.
Kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın. tereyağ ile soğanlar pembeleşene kadar kavurun ve salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.suyunu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyun içine mercimekleri katalım. Mercimekler pişmeye başladığında erişteyi de ekleyelim.Tuz ve karabiberi de ekleyip ara ara karıştırarak pişirelim.
Başka bir tavada tereyağ eritelim üzerine pul biber ilave edip yakalım. Hazırladığımız sosu pişen çorbamıza katalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder