haşlanmış patates
kaşar peyniri
beşamel sos için
bir litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz karabiber
tarator için
havuç
sıvıyağ
bir kase yoğurt
sarmısak
2 kaşık mayonez
bir tutam tuz
üzerine
pulbiber
maydanoz
ilk önce tereyağ ve un kavrulur. ardından süt yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir.tuz ve karabiber de ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. pişince patates içine alınarak ezilir.kaşar rendesi ilave edilir.borcama yayılır.diğer tarafta sıvıyağ da havuç rendesi kavrulur. tuz ve karabiber ilave edilir.o da pişince patatesin üzerine alınır. en son sarmısaklı ve mayonezli yoğurt üzerine dökülür. en üstüne de pulbiber ve maydanoz koyulur.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder