3 adet uzun boy patlıcan
4 adet sivri biber
2 adet domates
4 adet sivri biber
2 adet domates
sıvıyağ
su
salça
köftesi için;
200 gr kıyma
3-4 dilim ekmek içi
maydanoz
2-3 diş sarımsak
karabiber
tuz
Patlıcanlar pijama şeklinde soyularak tuzlu suda bekletilir.
Köftesi için malzemeler eklenerek yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir.
Patlıcanları şerit halinde kesilerek kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
Arkasından köftelerinde her iki tarafını kızartılır.
Bir tabak içerisine patlıcanları artı şeklinde konulur ve ortasına köfte yerleştirilir.
Patlıcanlar kapatıp üzerine 1 dilim domates ve biber koyarak kürdan ile tutturulur.
Fırın kabına dizilir.
Son olarak sıcak su içerisinde salça eritilerek üzerine dökülür ve 200 derecede pişmeye bırakılır.
Köftesi için malzemeler eklenerek yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir.
Patlıcanları şerit halinde kesilerek kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
Arkasından köftelerinde her iki tarafını kızartılır.
Bir tabak içerisine patlıcanları artı şeklinde konulur ve ortasına köfte yerleştirilir.
Patlıcanlar kapatıp üzerine 1 dilim domates ve biber koyarak kürdan ile tutturulur.
Fırın kabına dizilir.
Son olarak sıcak su içerisinde salça eritilerek üzerine dökülür ve 200 derecede pişmeye bırakılır.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder